torsdag 11. oktober 2007

Visste du at...

Japanske mobiltelefoner er laget for å være store. Det er et moteobjekt og kan blant annet brukes til å se TV, sende e-post, surfe nettet, høre på musikk og spille spill. Å ringe derimot blir mange steder sett på som uhøflig, særlig på t-banen. Men de fleste har den framme til enhver tid. Man kan tilogmed bruke mobilen som billett på T-banen, og som kredittkort.

Vanlige kredittkort brukes ikke her i landet. Kontanter er konge. Noen vil kanskje si at det er gammeldags, men her prioriterer de. For man må nesten ha bruksanvisning for å kunne bruke toaletten her (de har til og med sensor som merker når du setter deg og starter vifte og varme i setet. Vi snakker teknologi!)

Likestillingen kan også bli sett på som litt gammeldags. I Norge bruker en gjennomsnittsmann 24timer i uka på husarbeid, mot den Japanske mann som bruker 7minutter om dagen. Dette gjør at Europere er veldig attraktive blant damene (vi ser ut som Robbie Williams). Det er også veldig populært å gifte seg her, mens hjemme er kanskje skillsmisse mer i vinden. Så karer som ikke tåler presset: "Dere vet hvor dere må gå."


Notis: Nintendo DS bruker RSA kryptosystem (se kommentar).

9 kommentarer:

Audun sa...

Jeg stuerer kryptografi på elliptiske kurver. For tida er temaet RSA-kryptografi, som sikkert noen av mine nerdevenner der hjemme husker vagt ifra algebra og tallteori timene. (Jepp det var den derre phi-funksjonen og det greiene).

Kult at det brukes, gleder meg til å se neste enhet med ECC-security.

Gi gjerne spørsmål hvis det er noe dere lurer på om Japan, så skal jeg presentere troverdige svar.

Ingrid Garli Dragset sa...

Hmm... 24 tima i uka, for norske menn? i snitt? skull nesten tru at norske kvinner kan sætt se å legg opp fotanj å sjå på at karran' vaske hus da..!:)
Kult at du kan sjå anvendels tå de du studere! å tøft at de æ på en spillmaskin;) klæm

Anonym sa...

heisann audun! dette så utrolig spennende ut! hilsen aanon

Audun sa...

Hils Reddal fra meg!

Anonym sa...

Hei du! Livet er bra om dagene. Er i Oslo akkurat nå hos Øyvind. Veldig kjekt at det er så kort vei. lykke til videre med skolen. Ingrid: syns du bør feire nyttårsaften med oss i grimstad i år. vi gleder oss til å treffe deg. (hilsen masse venner av audun)

Kaare Gunnar sa...

Virke som dassene der borte er litt mer Hi-tech ja. Her går det med like mye vann som hele afrika bruker på et år i hver spyling!! Ikke rart det er mangel på vann i verden!! En annen ting hvordan lager du de linkene på siden?

Audun sa...

mener du linken til din side? Jeg bare la til et sideelement, og skrev innholdet i html-koding selv.

Anonym sa...

Morsomt at du kommer med regelmessige innlegg! Skulle gjerne prøvd å gå på en slik do! Var det virkelig slik at den veier basjen og bare spyler med den mengde vann som trengs?

Audun sa...

hihi! Nei ikke vekt, men to stråler som skaper fart på sakene.